Legosi na moru

Posted on Posted in Zanimljivosti

Ove godine smo bili na ljetovanju gdje smo se odlično proveli, odmorili i još bolje međusobno upoznali 😀

Valamar omogućio ljetovanje korisnicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Valamar Riviera d.d. u sklopu društveno odgovornog poslovanja dodijelila je donacije u okviru dva svoja nacionalna programa -“Tisuću dana na Jadranskom moru“ i „Volimo Jadransko more“.

Na Valamarov natječaj “Tisuću dana na Jadranskom moru“ Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka prijavio je svojih 12 korisnika koji su uključeni u program poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju „Legosi u centru“.

Korisnici su, zajedno s odgajateljicama, besplatno ljetovali u Valamarovom apartmanskom naselju Lanterna pored Poreča u terminu od 15. do 20. lipnja 2015. godine, a odlazak na more je pružio ovoj grupi djece novo iskustvo te su korisnici unaprijedili svoje socijalizacijske vještine, povezali se kao grupa i stvorili osjećaj pripadnosti.

Zajednički odlazak na ljetovanje također je pridonio kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena koje igra bitnu ulogu u tretmanu korisnika. Korisnici poludnevnog boravka dolaze iz većinom socijalno ugroženih obitelji te radi nedovoljnih financijskih sredstava roditelji im nisu u mogućnosti priuštiti odlazak na ljetovanje.

Dvanaestero korisnika poludnevnog boravka vratilo se s ljetovanja sa osmjehom na licu i brojnim uspomenama s ljetovanja. Ono što se samim korisnicima najviše svidjelo su apartmani u koje su bili smješteni, kvaliteta ponuđenih obroka i ljubaznost osoblja u restoranu.

„Oduševila nas je kvaliteta pružene usluge, lokacija smještaja svega nekoliko desetaka metara od plaže, brojne aktivnosti koje su nam bile omogućene u kompleksu, a posebno ljubaznost i organiziranost zaposlenika tvrtke Valamar. Djeca su mogla bezbrižno uživati u moru i suncu što im je omogućilo da se opuste i još bolje međusobno upoznaju. Ovim putem se zahvaljujemo Valamar Rivieri što su odlučili donirati svoja sredstva našim korisnicima te nam pružili nezaboravno iskustvo ljetovanja u apartmanskom naselju Lanterna”, izjavila je odgajateljica po povratku s ljetovanja.

10_7_2015_ljetovanje_centar_nestalu_zlostavljanu_djecu (3)

U okviru programa –“Tisuću dana na Jadranskom moru“ Valamar Riviera ove sezone za više od 350 djece i njihovih voditelja iz 17 različitih institucija, ustanova i udruga iz cijele Hrvatske omogućit će oko 1400 besplatnih noćenja u nekom od Valamarovih hotela, apartmanskih kompleksa ili kampova od Istre i otoka Krka do Dubrovnika. Na natječaj je pristiglo 17 prijava i svim sudionicima natječaja odobreno je besplatno ljetovanje.

Riječ je o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djeci s posebnim potrebama i određenim zdravstvenim poteškoćama kojima boravak na moru koristi u smislu liječenja ili oporavka. Posebnu prednost prilikom dodjele donacija u 2015. godini imale su grupe djece koja još nikad nisu ljetovala na moru.

Osim donacija za besplatno ljetovanje, Valamar će u okviru programa „Volimo Jadransko more“ Valamar Riviera dodijeliti ukupno 105.000 kuna za ekološke projekte namijenjene zaštiti jadranske obale i mora čime doprinose očuvanju hrvatskih prirodnih resursa te brinu za zajednicu u kojoj posluju.

Više o rezultatima natječaja za dodjelu donacija u 2015. godini tvrtke Valamar možete pogledati ovdje.

preuzeto s portala MojOsijek http://www.mojosijek.hr/valamar-omogucio-ljetovanje-korisnicima-centra-za-nestalu-i-zlostavljanu-djecu/29618.html