Pridruži se Legosima u Centru

Posted on Posted in Zanimljivosti

Pridruži se Legosima u Centru

Budi koristan, postani dio Centra i na zabavan način provedi svoje slobodno vrijeme volontirajući u poludnevnom boravku.

Legosi u centru_obradjena_mala

U Centru za nestalu i zlostavljanu djecu već se drugu godinu provodi projekt „Legosi u centru – poludnevni boravak za djecu s problemima u ponašanju“ koji sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih. U tretman poludnevnog boravka trenutno je uključeno 13 korisnika (4 djevojke i 9  dječaka) koji svakodnevno dolaze u jutarnju ili poslijepodnevnu smjenu gdje im je dostupna pomoć odgajateljica i volontera u učenju i ispunjavanju školskih obaveza te brojne grupne aktivnosti kao što su socijalizacijsko-komunikacijske radionice, sportske aktivnosti, rad na računalu, društvene igre, kreativne radionice i posjeti kulturnim i zabavnim sadržajima. Na taj način djeci i mladima je ispunjeno slobodno vrijeme na organiziran način te ih se potiče i podržava u ponašanju koje je društveno prihvatljivo kako bi se što uspješnije socijalizirali i unaprijedili odnose sa članovima obitelji, vršnjacima, nastavnicima i drugim osobama u njihovoj zajednici.

Koliko su korisnici, volonteri i zaposlenici zadovoljni tretmanom poludnevnog možete pročitati u dokumentu u koji je objavljen na internetskoj stranici poludnevnog boravka www.legosi.org na kojoj se također možete informirati o svim aktivnostima koje se provode u sklopu poludnevnog boravka.

S obzirom da su u poludnevnom boravku zaposlene samo dvije odgajateljice, psihologinja i socijalna pedagoginja, u organizaciji rada poludnevnog boravka potrebna im je pomoć volontera različitih usmjerenja kako bi se korisnicima poludnevnog boravka osigurala individualna pomoć u učenju te kako bi dobile dodatnu pomoć u provođenju svih planiranih aktivnosti. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ima razvijen volonterski program pa se volonteri mogu, osim u poludnevni boravak, uključiti u brojne projekte usmjerene na zaštitu djece koje Centar provodi kao što su provođenje socijalizacijsko-komunikacijskih radionica u školama i domovima za djecu, edukacijskih radionica, mentorski program „Postali smo legosi, postani i ti“, izradu promidžbenih i edukacijskih materijala te razne promotivne aktivnosti. Volonteri na taj način stječu iskustvo kako bi bili konkurentniji na tržištu rada,  doprinose razvoju lokalne zajednice i unaprjeđuju kvalitetu života djece i mladih koji koriste usluge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i poludnevnog boravka „Legosi u centru“.

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za volontiranje na dolje navedene kontakte:

Kontakt osoba: TENA ZALOVIĆ, mag.soc.pedagogije

Telefon: 031/272 – 953

E-mail:  legosiucentru@gmail.com

Adresa: J.J. Strossmayera 1/I, 31000 Osijek

Web stranica: www.legosi.org