Svjetski dan kazališta

Bili smo u Dječjem Kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku!

U ožujku smo posebno obilježili Svjetski dan kazališta organiziranjem izleta u Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, gdje su korisnici našeg poludnevnog boravka imali priliku uživati u čarima kazališne umjetnosti. Pogledali smo dvije predstave: “Priče s morskog dna” i “Mendolena i Matija”, koje su kroz svoje zanimljive priče i likove pružile djeci ne samo zabavu, već i vrijedne pouke.

Predstava “Priče s morskog dna” odvela je djecu u podvodni svijet prepun čudesnih morskih bića i avantura. Kroz interaktivnu radnju, djeca su naučila o važnosti prijateljstva te da nije bitno gdje smo, već s kim smo te ih je potaknula na razgovor o tome što je lijepo i jesu li svima iste stvari i isti ljudi lijepi. S druge strane, “Mendolena i Matija” ispričala je priču o prijateljstvu i snazi mašte, gdje su glavni junaci kroz svoje dogodovštine pokazali kako mašta može prevladati svaku prepreku.

Ovaj izlet bio je izuzetna prilika za djecu da se upoznaju s kazališnom umjetnošću, što je potaknulo njihov interes za druge kulture i umjetničke forme. Također, posjet kazalištu potaknuo je razgovore među djecom o temama predstava, što je dodatno produbilo njihovo razumijevanje priča i likova koje su vidjeli.

Svjetski dan kazališta u našem poludnevnom boravku stoga nije bio samo prilika za gledanje predstava, već i važan edukativni događaj koji je obogatio živote naše djece, potaknuvši ih na razmišljanje i bolje razumijevanje svijeta oko sebe.