Održana je stručna konferencija “PUP – problem ili promjena?”

Ako vas zanimaju izazovi u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju, mogli ste 29. svibnja (srijeda) doći na stručnu konferenciju 𝐏𝐔𝐏 – 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦 𝐢𝐥𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐚, koja se održala na adresi Bana Josipa Jelačića 83, Višnjevac, Osijek, s početkom u 11 sati.

Konferencija je obuhvatila razne teme poput problema u ponašanju, mogućnosti upućivanja korisnika u izvaninstitucionalne socijalne usluge, primjera prakse u tretmanu poludnevnog boravka te izazova u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju.

Pred kraj konferencije održana je panel rasprava pod nazivom “Rad na terenu s djecom i mladima”. Prisustvovalo je dvadesetak sudionika. Stručnjaci koji su sudjelovali dolazili su iz područja socijalnog rada, psihologije i socijalne pedagogije.

Konferencija je bila organizirana u sklopu projekta 𝐏𝐔𝐏 – 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐣𝐞𝐧𝐚 𝐮𝐳 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐝𝐧𝐞𝐯𝐧𝐢. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu s Područnim uredom Beli Manastir, Hrvatskog zavoda za socijalni rad.